Демократите во САД ќе избираат кандидат за претседател на државата во јули 2020 година – ММС
ММС

Објавено на: 06/16/18 8:09 AM

Демократите во САД ќе избираат кандидат за претседател на државата во јули 2020 година

Демократската партија на САД го закажа за средината на јули 2020 година партиски конгрес на кој ќе се номинира кандидат за претседателските избори во таа година.

Претседателот на Демократскиот национален комитет, Том Перес објави дека конгресот ќе се одржи од 13 до 16 јули 2020 година. Се очекуваат околу  20 кандиати за партиската номинација.

Според Перес,  се ангажира процедурата за номирање партиски кандидат да биде најтранспарентна досега.