Доколку не сте добро расположени, што треба да направите – ММС
ММС

Објавено на: 06/15/18 7:03 AM

Доколку не сте добро расположени, што треба да направите

Сигурно сите знаете дека сексот го подобрува вашето расположение, а дали сте знаеле дека и машките сперматозоиди го носат хормонот на среќата?

Научниците од еден универзитет во Њујорк докажале дека во спермата се наоѓа и хормонот за добро расположение, кој во оргазмот и дозволува и на жената да се чувствува подобро, но исто така предупредиле дека нивниот резултат не смее да биде причина за небезбеден секс.

Истражувачите анализирале резултати од 300 волонтери користејќи стадндардни прашања.

Научниците исто така биле во потрага и по факторите кои можат да причинат лошо расположение како што е користењето на анти-бебе пилулите, честите сексуални односи, како и личниот ментален и физички склоп.

За сексолозите и физиолозите резултатите од ова истражување не се изненадувачки бидејќи од порано било познато дека мачките го пренесуваат хормонот на среќата.