За штипските иселеници ќе се грижи канцеларија за соработка, со работа ќе почне од 1 јули – ММС
ММС

Објавено на: 06/12/18 1:23 PM

За штипските иселеници ќе се грижи канцеларија за соработка, со работа ќе почне од 1 јули

Од први јули во Штип ќе започне со работа канцеларијата за соработка со дијаспората, прва ваква во земјата.
Градоначалникот Благој Бочварски потпиша со Министерот за дијаспора Едмонд Адеми, договор за соработка во областа на дијаспората помеѓу Владата и Општина Штип