ЈК “Гладијатор” доминираше на државното првенство за пионери и јуниори во јудо – ММС
ММС

Објавено на: 06/12/18 8:51 AM

ЈК “Гладијатор” доминираше на државното првенство за пионери и јуниори во јудо

На државното првенство за пионери и јуниори кое се одржа во Битола во конкуренција од околу 180 натпреварувачи ЈК “Гладијатор” зеде учество со 8 свои натпреварувачи и имаше 100 процентен учинок каде се закити со 2 златни медали (Стефанија Павлова и Филип Станојков), а додека со бронза се закитија следниве 6 натпреварувачи од JK “Гладијатор” : Дамјан Крстос, Андреј Давитков, Филип Манасиев, Христијан Павлов, Андреја Минова и Емилија Стојанова.