ФБИ во меѓународна операција за разбивање шеми за пресретнување електронски парични трансфери – ММС
ММС

Објавено на: 06/12/18 6:57 AM

ФБИ во меѓународна операција за разбивање шеми за пресретнување електронски парични трансфери

Операцијата траеше шест месеци, а нејзината активна фаза две недели.

Во акцијата 42 лица се уапсени во САД, 29 во Нигерија и по еден во Канада, Мавританија и Полска.

Конфискувани са 2,4 милиони долари, а електронските трансфери во износ од вкупно 14 милиони долари се вратени на нивните сопственици.