Американски милионер обвинет за убиство на момче што му градело нуклеарен бункер – ММС
ММС

Објавено на: 06/4/18 12:08 PM

Американски милионер обвинет за убиство на момче што му градело нуклеарен бункер

Американски хакер и милионер е обвинет за убиство на млад човек што го ангажирал за да изгради скривница под неговата куќа, објавија американските медиуми.

Даниел Беквит (27) сакал да изгради нуклеарен бункер поради страв од меѓународните закани вклучувајќи ги и оние од Северна Кореја, рекол неговиот адвокат. Аскија Кафра (21) починал во септември додека копал тунели под куќата на милионерот кога во нив избувнал пожар.