Од рајот до пеколот – ММС
ММС

Објавено на: 06/4/18 11:53 AM

Од рајот до пеколот

Некогаш таа била најбогатата африканска држава, денес луѓе се држат во заробеништво и изгледа како пекол на земјата.

Либија пред војната, односно пред 2011 година беше рајот во Африка, а најверојатно и држава со највисок стандард на целиот континент. Одненадеж настана мистериозен конфликт на владата и опозицијата и низа земји од светот се вмешаа и како да одлучија да ја избришат оваа земја од картата.

Во март 2011 нападот врз Либија беше од коалицијата составена од: САД, Велика Британија, Белгија, Данска, Канада, Франција, Шпанија, Норвешка, Катар и Италија. Потоа се вклучија и Бугарија, Грција, Холандија, Романија, Јордан, Шведска и Обединетите Арапски Емирати.

Заедно со НАТО тие ја уништија оваа земја.

Потоа имаше протести, па исценирана либиска „граѓанска“ војна и што уште не.

Резултат на ова е што некогашната оаза среде пустина, денес е дувло на тероризам, трговија со луѓе и хорор.

Како изгледаше Либија некогаш, а како изгледа денес: