Започнува шестото издание на “Виолин фест” – ММС
ММС

Објавено на: 06/4/18 9:27 AM

Започнува шестото издание на “Виолин фест”

Во Камерната сала во Македонската филхармонија на 12 јуни во 20ч. ќе биде одржано шестото издание на фестивалот на млади виолинисти “Виолин фест”.

Организатор на “Виолин Фест” и оваа година е виолинистот и концерт-мајстор на Македонската филхармонија, Владимир Костов, чија идеја да се презентира талентот на едно место на младите виолинисти од цела Македонија, без разлика на нивниата возраст, веќе прерасна во традиционална.

Како пијано придружба на годишното издание ќе се престави пријаниската МАрија Вршкова.