Зелената енергија во препород на Овчеполието – ММС
ММС

Објавено на: 05/31/18 9:20 AM

Зелената енергија во препород на Овчеполието

Ветерните паркови и фотоволтажните централи можат да бидат движечката економска сила на Овчеполието, но и основа  за економски развој на целиот регион.

Мерењата на ветерот во периодот од јуни 2016 година до мај 2017 година покажале дека има постојан ветер  со измерена брзина од 6,18 метри во секунда