Дневен билтен на Општина Штип – 22.05.2018 – ММС
ММС

Објавено на: 05/31/18 9:19 AM

Дневен билтен на Општина Штип – 22.05.2018

Формирање на општинска работна група во рамки на програмата РОМАКТЕД од Советот на ЕвропаСоветот на Европа ја спроведува Програмата ROMACTED „Промовирање на добро управување и зајакнување на Ромите на локално ниво“ во Западен Балкан и Турција. Програмата е финансирана од Европската Унија (DG NEAR) и Советот на Европа и се имплементира во блиска соработка со 12 општини, ромски заедници вклучувајќи го и Министерството за Труд и Социјална Политика (МТСП)