Дневен билтен на Општина Штип – 23.05.2018 – ММС
ММС

Објавено на: 05/31/18 9:19 AM

Дневен билтен на Општина Штип – 23.05.2018

Честитка по повод 24 мај – Ден на сесловенските просветители Кирил и МетодијГрадоначалникот на Општина Штип, Благој Бочварски, денеска, по повод 24 мај -Денот на сесловенските просветители Кирил и Методиј упатува честитка до граѓаните во која се вели:
„Дозволете ми, во мое лично име и во име на Општина Штип, да упатам искрени честитки по повод овој голем ден со желби за понатамошен успех во промоцијата на посебноста на македонскиот народ и неговата традиција и култура.
Историски и културолошки значајното дело на словенските просветители претставува огромен цивилизациски придонес за сите народи кои ги негуваат словенските традиционални и културни карактеристики